Монети "Кіборги","Добровольці","Морський флот"

Книги, журналы, монеты, картины, плакаты, значки, символы, почтовые марки, редкие вещи

Повідомлення JHVH » 27 березня 2019, 09:58

Банківський стан. 30 гривень за монету.

Пам*ятна монета номіналом 10 гривень присвячена Захисникам Донецького аеропорту
Дата введення в обіг: 30 сiчня 2018
Серія: Збройні Сили України
Присвячена вшануванню мужності та героїзму захисників Донецького аеропорту - `кіборгам`, які обороняли його протягом 242 днів, що стало символом самовідданої боротьби за територіальну цілісність України.
На аверсі монети розміщено: угорі ліворуч - напис УКРАЇНА (півколом), під яким рік карбування монети (2018) та малий Державний Герб України; у центрі - стилізовану композицію: дві чоловічі руки зі зброєю різних епох, що символізує захисників України різних часів; на дзеркальному тлі написи: ЗА ЧЕСТЬ! ЗА СЛАВУ! ЗА НАРОД!; унизу ліворуч - номінал 10/ГРИВЕНЬ на стилізованому фрагменті щита; праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
На реверсі монети розміщено стилізовану композицію із зображенням захисника аеропорту на тлі напівзруйнованої вежі, над якою майорить український прапор; праворуч - прострілена арматура з вертикальними написами: КІБОРГИ.
Художник: Таран Володимир , Харук Олександр , Харук Сергій
Скульптор: Демяненко Анатолій , Дем`яненко Володимир

Пам*ятна монета номіналом 10 гривень присвячена дню Українського добровольця
Дата введення в обіг: 12 березня 2018
Серія: Збройні Сили України
Присвячена самовідданості, мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України - учасникам добровольчих формувань, які стали гордістю українського народу.
На аверсі монети розміщено: угорі на рельєфному тлі - напис УКРАЇНА, під яким - малий Державний Герб України, ліворуч і праворуч від якого цифри року карбування - 2018; у центрі - стилізовану композицію: над схрещеними мечами зображено Фенікса як символ відродження; унизу - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України та півколом номінал - ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ.
На реверсі монети на рельєфному тлі зображено карту України з написом ХТО, ЯКЩО НЕ МИ; по колу розміщено напис ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ.
Художник: Таран Володимир , Харук Олександр , Харук Сергій
Скульптор: Атаманчук Володимир

Пам*ятна монета номіналом 10 гривень присвячена 100-річчя створення Українського військово-морського флоту
Дата введення в обіг: 18 квiтня 2018
Серія: Збройні Сили України
Присвячена 100-річчю створення Українського військово-морського флоту`. Центральною Радою на початку 1918 року було прийнято ряд важливих військово-морських законів, які на той час мали декларативний характер, у тому числі один із найголовніших - `Тимчасовий закон про флот`. 29 квітня 1918 року адмірал М. Саблін - командуючий Чорноморським флотом, ураховуючи настрої більшості українських моряків, офіційно проголосив увесь Чорноморський флот у Севастополі та Криму флотом УНР та наказав підняти український прапор. Цей день став видатним для українського державного флоту та святом українського моря, днем, коли `ціла українська фльота виявила свою приналежність до Батьківщини`.
На аверсі монети розміщено: угорі на матовому тлі: малий Державний Герб України, ліворуч від якого вертикальні написи: УКРАЇНА та номінал - 10 ГРИВЕНЬ; рік карбування - 2018; праворуч на дзеркальному тлі - стилізовані прапор військово-морського флоту України тих часів та абрис військового корабля на хвилях, ліворуч від якого - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
На реверсі монети на тлі стилізованих хвиль розміщено напис 100, у нулях якого - роза вітрів (векторна діаграма, яка характеризує напрямки вітру) та тризуб, накладений на якір, по обидві сторони від якого роки: 1918, 2018. Розміщено написи: СТВОРЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО (угорі), ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКОГО ФЛОТУ (унизу).
Художник: Таран Володимир , Харук Олександр , Харук Сергій
Скульптор: Демяненко Анатолій , Дем`яненко Володимир


Зображення

Зображення
Востаннє редагувалось JHVH в 24 жовтня 2019, 17:56, всього редагувалось 3 разів.
JHVH
 
Повідомлень: 22
З нами з: 21 січня 2019, 21:11
Репутация: 0

Повідомлення JHVH » 05 грудня 2019, 04:22

gk.c
JHVH
 
Повідомлень: 22
З нами з: 21 січня 2019, 21:11
Репутация: 0

Повернутись до Коллекционирование